Hvis det er første gang du skal kjøpe motorsag, er det noen ting det er viktig at du har tenkt gjennom. I denne artikkelen vil vi i Grim Maskinservice lede deg gjennom noen punkter som vil hjelpe deg med å finne den rette motorsagen for deg, slik at du blir fornøyd med valget ditt.

Bruksområde

Hva skal du bruke motorsagen til? Det er stor forskjell på hva du trenger av utstyr for å kappe grener og felle mindre trær, i forhold til hva du trenger for å felle store trær. De kraftigste motorsagene veier mer, og det kan gjøre at mindre jobber fort blir unødvendig slitsomme. Hvis du vet at du av og til skal ta ned større trær, er det dumt å velge en sag som er for liten, da den oftere vil kunne sette seg fast eller bruke vesentlig lenger tid på jobben.  

Komfort

Hvis du vet at du skal bruke motorsagen på vinteren, kan det være en fordel å velge en modell med varme i håndtaket.  

Alle motorsager har snorstart, men det er store forskjeller på teknologien og hvor lette de er å dra i gang. Hvis du ikke ønsker å bruke mye krefter på å få start på sagen, er det derfor lurt å velge en modell med «easy start»-funksjon.

Bensin eller batteri?

De beste batterisagene kan nå sammenlignes med bensinsager på 50 m3 når det gjelder styrke og bruksområde. Det som begrenser, er selvfølgelig hvor lang brukstid du har før det er nødvendig å lade. De sterkeste bensinsagene holder ca 30 minutter ved tung bruk før de må lades. Hvis du har batterisag med ekstra batteri og tilgang til strøm, kan du mer eller mindre jobbe kontinuerlig.

Mange tenker at batterisager er dyre sammenlignet med bensinsager fordi du i tillegg til sagen må kjøpe batteri og lader. Det som er viktig å huske på, er at ett batteri tilsvarer ca én pall bensin i bruk og levetid. Det betyr at en batterisag som brukes regelmessig, vil være gjennomsnittlig billigere enn en bensinsag etter noen år. I tillegg slipper du problemer som å puste inn bensindamp og eksos, og støynivået er lavere.  Og du sparer miljøet!

Sikkerhetsutstyr

Hvis du skal kjøpe din første motorsag, er det viktig at du forstår at motorsag og sikkerhetsutstyr hører sammen. Det burde rett og slett ikke være lov å kjøpe en sag uten at du også skaffer deg et minimum av sikkerhetsutstyr.  

Meld deg på kurs

Mange kvier seg for å melde seg på kurs fordi de kanskje synes det er litt flaut å ikke mestre en motorsag. Sannheten er at de aller fleste hadde fått en langt bedre brukeropplevelse hvis de hadde tatt et motorsagkurs. Der lærer du både hvordan en motorsag skal håndteres og vedlikeholdes, samt riktig kappeteknikk ved felling av større trær. Hos Grim tilbyr vi gratis introduksjonskurs i motorsagbruk gjennom hele året hvis du kjøper motorsag hos oss.

Grim LILLESTRØM

 

Ring oss
Send oss en e-post
Adresse

Svelleveien 37, 2004 Lillestrøm

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

GRIM Aurskog

 

Ring oss
Adresse

Finstadhagan 5, 1930 Aurskog

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

Grim Jessheim

 

Ring oss
Send oss en e-post
Adresse

Industrivegen 28, 2050 Jessheim

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

Postadresse til alle avdelinger: postboks 319, 2001 Lillestrøm