Her gir vi i Grim deg råd om hvordan du ivaretar sikkerheten når du bruker motorsag, og hvilke ting du bør gjøre for å ta best vare på din nye maskin.

Det er svært viktig at du setter deg grundig inn i brukermanualen som medfølger sagen du har kjøpt. Uavhengig av om det er en bensin- eller batterisag du skal bruke, har den et stort skadepotensial ved feil bruk.

Sikkerhet

Dessverre er det mange som velger å ikke bruke noen former for sikkerhetsutstyr når de bare skal gjøre en liten jobb med motorsag i hagen eller på hytta. Det er ofte nettopp da skadene skjer, og skadene kan bli livstruende i løpet av sekunder. Sett alltid sikkerhet først, uansett hvor liten jobb du skal gjøre!

Et minimum av sikkerhetsutstyr som er nødvendig ved bruk av motorsag er

  • Vernebukse
  • Vernestøvler
  • Hjelm
  • Vernebriller

Vi anbefaler i tillegg bruk av hørselvern.

Bruk av vernebukse og vernestøvler vil stoppe sagen umiddelbart hvis et uhell skulle oppstå. Begge deler har innebygde fibre som effektivt stopper kjedet i å gå rundt. I tillegg vil vernestøvlene beskytte føttene mot vekten av trær og annet som lett kan havne over føttene når du jobber med felling, kvisting og kapping.

Vedlikehold og oppbevaring

Det er viktig at du følger med på om det er nok kjedeolje i maskinen. Hvis ikke, vil kjedet gå varmt ved bruk og bli ødelagt. Bruker du bensinsag, er det en god huskeregel er å fylle på kjedeolje hver gang du fyller bensin. Bruker du batterisag, er det viktig å huske at du må sjekke oljenivået hyppig i starten, slik at du lærer deg hvor lenge en tank varer. Normalt vil kjedeoljen nemlig ta slutt før batteriet er tomt.

Vi anbefaler deg også å benytte miljøbensin i din bensinsag, da denne forurenser mindre. Husk at eksosen slippes ut der du jobber, og at den er i luften du puster inn.

Etter bruk bør kjedet og undersiden av kjededekselet rengjøres. Sjekk om kjedet er sløvt eller skadet. Det er viktig å slipe kjedet ved behov for best mulig resultat. Å kappe med sløvt kjede gjør at jobben tar unødvendig lang tid, og det vil også være en ekstra belastning for motorsagen.  

Husk at alle motorsager, uansett om de går på bensin eller strøm, lekker noe kjedeolje når de oppbevares. Sørg derfor for at sagen din står på noe som både tåler og samler opp oljen.

Hvis du rengjør sagen og sliper kjedet etter hver gangs bruk, vil du alltid ha en bruksklar maskin når du trenger den. Da blir alt mye enklere og morsommere!

Trenger du hjelp til å slipe kjedet, kan du få dette gjort raskt i en av våre butikker mens du venter.

For at din motorsag skal yte optimalt og leve lengst mulig, anbefaler vi årlig service. Det kan vi i Grim Maskinservice hjelpe deg med!

Grim LILLESTRØM

 

Ring oss
Send oss en e-post
Adresse

Svelleveien 37, 2004 Lillestrøm

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

GRIM Aurskog

 

Ring oss
Adresse

Finstadhagan 5, 1930 Aurskog

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

Grim Jessheim

 

Ring oss
Send oss en e-post
Adresse

Industrivegen 28, 2050 Jessheim

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

Postadresse til alle avdelinger: postboks 319, 2001 Lillestrøm