Grim gir deg råd for riktig vedlikehold og best oppbevaring av din nye gressklipper. Slik får du gode klipperesultater år etter år.

Tradisjonell gressklipper

Det viktigste vedlikeholdet med en tradisjonell gressklipper du går bak, er å slipe eller bytte bladet når det begynner å få hakk eller merker, og når det ikke lenger er like skarpt som da maskinen var ny. I tillegg anbefaler vi at maskinen rengjøres regelmessig, både på undersiden og oversiden.  Ved normal bruk bør luftfilteret byttes én gang hvert år. Hvis din bensindrevne gressklipper ikke starter etter vinterlagring, kan det skyldes at det har kommet vann i bensintanken. Da må forgasseren dreneres og tanken tømmes, før ny bensin fylles på. Dette kan skje selv etter få måneders vinterlagring.

Når det gjelder batteridrevne gressklippere, er det viktig at batteriet er rundt 70% oppladet før maskinen settes vekk for vinteren. Batteriet bør ikke oppbevares i minusgrader.

Sittegressklipper

Sittegressklippere er som regel kostbare maskiner. For å sikre lang levetid og optimal drift år etter år, anbefaler vi at maskinen din leveres inn til en årlig service etter hver sesong.

Robotgressklipper

Selv om robotgressklipperen stort sett klarer seg selv, er det viktig at kniven eller knivbladene sjekkes med jevne mellomrom. Hvis knivene er sløve eller skadet, vil det vesentlig redusere kapasiteten, og klipperesultatet vil bli dårligere.

Maskinen trenger også å bli rengjort regelmessig på undersiden, og dette kan gjøres samtidig som du tar en sjekk av knivene. Husk at maskinen må være helt avslått før dette gjøres!

De fleste maskiner tåler ikke å bli spylt med vann, da det kan ødelegge elektronikken. Les instruksjonsboken før du starter dette arbeidet. Robotklippere har mange digitale komponenter, og derfor er de avhengige av jevnlige oppdateringer av programvaren. Vi anbefaler derfor en årlig service hvor dette blir gjort sammen med andre nødvendige servicepunkter.

For deg som ikke har et egnet sted å oppbevare gressklipperen din utenfor sesong, tilbyr Grim Maskinservice sommer-og vinterhotell, både med og uten service inkludert. 

Grim LILLESTRØM

 

Ring oss
Send oss en e-post
Adresse

Svelleveien 37, 2004 Lillestrøm

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

GRIM Aurskog

 

Ring oss
Adresse

Finstadhagan 5, 1930 Aurskog

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

Grim Jessheim

 

Ring oss
Send oss en e-post
Adresse

Industrivegen 28, 2050 Jessheim

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

Postadresse til alle avdelinger: postboks 319, 2001 Lillestrøm