En snøfreser kan være en relativt stor investering, og det er også en kraftig maskin. Her gir vi deg råd om sikker bruk av snøfreser, og tips til vedlikehold for å sikre din maskin lang levetid.

Sikkerhet

En snøfreser er en kraftig maskin, og det er viktig å tenke på sikkerhet når du bruker den. Pass på at området du skal frese er klarert, og at det ikke er dyr eller barn i nærheten. Det kan raskt oppstå store skader hvis skovlene først får tak i en fot eller annet. I tillegg er det viktig at du alltid slår av maskinen før du fjerner snø eller annet som har satt seg fast i snøhuset. Det holder ikke at skovlene ikke går rundt, maskinen skal være helt avslått.

Før snøen legger seg, er det er viktig at du rydder området hvor du skal bruke snøfreseren. Steiner, tau, liner eller andre ting som ligger på bakken, skjules lett av snøen, og det kan oppstå store og kostbare skader på maskinen om skovlene tar inn noe annet enn snø.

Vedlikehold og oppbevaring

En snøfreser har drivremmer både til fremdrift og til snøutkast. Billige maskiner med enkle konstruksjoner har en tendens til å slite disse beltene raskt. Derfor anbefaler vi en årlig sjekk for å hindre at maskinen havarerer når du trenger å få fjernet snøen. Hvis maskinen plutselig slutter å kaste snø, men motoren fremdeles går, er det mest sannsynlig bryteboltene som har røket. Det er meningen at disse skal ryke ved for stor belastning, for å hindre at motor og drivverk går i stykker.  De største modellene til Honda har en såkalt bryteboltvakt. Det er et elektronisk system som stopper maskinen før overbelastningen inntreffer, slik at du kan få fjernet eventuelle blokkeringer før du kjører videre. Det gjør at du slipper havari, og kan få gjennomført jobben uten unødig opphold.

Når sesongen er over, oppfordrer vi til å gjennomføre en service på maskinen slik at den er klar til neste sesong. Husk i det minste å bytte ut bensinen med ny bensin hvis maskinen har stått ubrukt over lang tid.

Grim LILLESTRØM

 

Ring oss
Send oss en e-post
Adresse

Svelleveien 37, 2004 Lillestrøm

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

GRIM Aurskog

 

Ring oss
Adresse

Finstadhagan 5, 1930 Aurskog

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

Grim Jessheim

 

Ring oss
Send oss en e-post
Adresse

Industrivegen 28, 2050 Jessheim

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

Postadresse til alle avdelinger: postboks 319, 2001 Lillestrøm