Å skaffe seg en tilhenger kan være en stor investering for mange, og ikke alle har erfaring med sikring av last i tilhenger. Vi i Grim Maskinservice gir deg noen tips til hva du bør tenke på  for å være trygg på veien og ta godt vare på din nye henger.

Lastesikring

Før du kjører av gårde med tilhenger og last, er det viktig å huske på at det er du som har ansvaret for at lasten er forsvarlig sikret. Det er mange som slurver med sikring av last. Hvis det verste skulle skje og noen blir skadet som følge av mangelfull sikring, vil alt ansvar ligge på sjåføren, uavhengig av hvem som faktisk utførte sikringen.

Sørg for at du benytter stropper som er sterke nok, og som ikke er for gamle eller slitt. Benytt festepunktene i bunnplaten. Festene på utsiden er i utgangspunktet ment for å feste strikken til presenningen, og er ikke ment for å tåle stor belastning. Tunge stabler med planker og lignende skal ikke legges på toppen av karmene, da de heller ikke er ment for å tåle tung last. Hvis du skal frakte noe som stikker ut over karmen på tilhengeren, er det best å ha en tilhenger med avtakbare karmer, og legge plankene på gulvet av tilhengeren.

Vedlikehold 

Lys og bremser er det viktigste å kontrollere før bruk av tilhenger. Når tilhengeren har stått en stund uten å være i bruk, kan det ha oppstått irring på en eller flere kontaktpunkter som gjør at et eller flere lys ikke virker. Sjekk samtlige lys før du kjører av gårde. Bremsene kan sjekkes ved å dra til håndbrekket og se til at tilhengeren ruller fritt når håndbrekket løsnes.

For å sikre at tilhengeren til enhver tid er i god stand, anbefaler vi en årlig sjekk av lys og bremser.

Oppbevaring

De fleste benytter tilhengeren kun av og til. Det betyr lange perioder hvor tilhengeren ikke er i bruk. Hvis tilhengeren oppbevares utendørs, er det lurt å dekke den til med presenning. I tillegg anbefaler vi at tilhengeren ikke parkeres med brekket på, da det ofte medfører at bremsene låser seg.  

Et annet tips er at hvis du rygger tilhengeren på plass før parkering og oppbevaring, lønner det seg å kjøre tilhengeren litt frem igjen. Da vil du unngå at bremsene legger seg på og setter seg fast. Hvis du opplever at bremsene har låst seg etter å ha stått en stund, kan du ta en hammer å slå hardt på bremsetrommelen.

Grim LILLESTRØM

 

Ring oss
Send oss en e-post
Adresse

Svelleveien 37, 2004 Lillestrøm

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

GRIM Aurskog

 

Ring oss
Adresse

Finstadhagan 5, 1930 Aurskog

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

Grim Jessheim

 

Ring oss
Send oss en e-post
Adresse

Industrivegen 28, 2050 Jessheim

}
Åpningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 15.00

Postadresse til alle avdelinger: postboks 319, 2001 Lillestrøm